Wij maken het. Punt.

Engineering

Engineering staat bij Diesel-Holland gelijk aan een uitgewerkt product op maat. Onze ervaring, vaardigheden en geavanceerde apparatuur stelt ons in staat vraagstukken te vertalen naar functionele ontwerpen. Dit varieert van fijnmechanische onderdelen tot complete machines. Het doel is het proces bij de opdrachtgever zo optimaal te laten werken. 

Zelfs voor complexe materie is onze machinefabriek uitstekend toegerust. Maar net zo vaak vinden wij het in de eenvoud. Adequate berekeningen, 3D-modellen en een gedegen testfase wijzen de weg naar materiaal en uitvoering. Onze engineers beheersen als geen ander de ondersteunende programma’s en volgen nauwgezet de technische ontwikkelingen in de wereld van fijnmechanica.index

 

 

 

 

Voor het aansturen van onze CNC-machines maken wij gebruik van het CAD/CAM systeem Edgecam in combinatie met Spaceclaim. Spaceclaim is ’s werelds snelste 3D modelling applicatie waar ontwerpers en engineers mondiaal gebruik van maken. Het stelt ons in staat om bijna elk neutraal en native CAD-bestand te openen en geometrie te maken, te bewerken of te repareren.

Edgecam vereenvoudigt het proces van ontwerp naar productie voor zowel de eenvoudige als de complexe producten. Deze software wordt voortdurend voorzien van de laatste updates en onze mensen worden constant getraind om optimale resultaten voor onze opdrachtgevers te behalen. edgecam
Bestandsformaten, zoals onder meer DWG, DXF, IGES, kunnen wij omzetten naar NC code. Bent u niet zeker van uw mogelijkheden? Neem gewoon even contact op met Diesel-Holland. Dat weet u direct waar u aan toe bent.

Als u een vervangend onderdeel nodig heeft maar niet over de tekening beschikt, is reverse engineering het antwoord. Aan de hand van metingen wordt het onderdeel in kaart gebracht. Functioneel toepasbaar, procesmatig, onze engineers vinden altijd de oplossing.